Quicargo groeit 240% en verdrievoudigt haar omzet in eerste kwartaal 2020

Het digitale transport platform meldt beste kwartaal ooit, met name gedreven door verladers die meer dan ooit zoeken naar digitale oplossingen die de verlader meer controle geeft over haar zendingen.

8 April, 2020 – Het eerste kwartaal van 2020 werd gemarkeerd door het begin van de COVID-19 uitbraak. Vervoerders zagen het aantal transportopdrachten teruglopen, terwijl verladers steeds voorzichtiger omgingen met het plaatsen van verzendingen. In deze turbulente en complexe tijd zoeken beide partijen naar oplossingen. Quicargo biedt hierin uitkomst. Het digitale platform geeft vervoerders de mogelijkheid om extra verzendingen op te pakken en dus extra inkomsten te genereren. En tegelijkertijd profiteren verladers van meer zekerheid dat alle zendingen daadwerkelijkheid uitgevoerd worden. Dit vormt de basis voor een win-win situatie. Dit heeft geleid tot een exponentiële groei onder zowel vervoerders als verladers die dagelijks actief zijn op het online platform.

Waar steeds meer vervoerders momenteel hun wagenpark verkleinen en/of afscheid nemen van charters vergroot Quicargo juist in rap tempo haar vervoerders netwerk. Hierdoor kan het bedrijf voor iedere transportbehoefte een gepaste oplossing bieden.

“Quicargo biedt vervoerders de mogelijkheid om iedere dag de beladingsgraden te optimaliseren door extra zendingen van Quicargo te accepteren die goed passen in hun planning. Tegelijkertijd kan het platform verladers garanderen dat iedere zending zal worden uitgevoerd aangezien Quicargo profiteert van een groot netwerk met meer dan 300 vervoerders.” Sam Houwen (CCO)

Het perfecte platform om transportplanners de controle te geven die ze nu nodig hebben.

Logistiek planners van bedrijven willen zoveel mogelijk in controle zijn over hun zendingen, met name in tijden dat de voorspelbaarheid van de transportplanning afneemt. Quicargo biedt volledige transparantie in informatie door het gehele zendingsproces te digitaliseren, vanaf het moment dat je een zending boekt, tot en met het volgen van de vracht en afhandelen van de factuur. Alles is online en cloud-based, waardoor het platform zich uitstekend leent voor thuiswerkers.

Q1 jaar op jaar – feiten & cijfers

  • 240% groei in omzet (Q1 2020 versus Q1 2019)
  • Gemiddeld 3x meer unieke bezoekers op quicargo.com (Q1 2020 versus Q1 2019)
  • Circa 1000 actieve verladers in Q1 2020
  • Gemiddelde score van 4.4 uit 5 op Trustpilot in Q1 2020
  • Circa 70% van de zendingen automatisch gekoppeld aan een vervoerder in maart 2020

Quicargo, een online platform voor wegtransport in Europa, meldt een omzetstijging van 240% in het eerste kwartaal van 2020 ten opzichte van Q1 in 2019.

De komst van het Coronavirus in Europa heeft zonder twijfel effect gehad op het aantal transacties van sommige verladers. Echter heeft het aantal verladers dat actief is op het platform van Quicargo een exponentiële groei doorgemaakt met een record van meer dan 550 actieve verladers in maart. Tevens heeft Quicargo eind maart een record aantal transacties ontvangen op één dag.

Veiligheid voorop

Hoewel Quicargo een fase van exponentiële groei doormaakt, benadrukt het bedrijf dat een veilige werkomgeving van groot belang is.

Werknemers werken vanuit huis en de regelgeving en advies van de landelijke en regionale politiek worden streng nageleefd. Quicargo vertrouwt op soortgelijke alertheid van haar partners.

Updates over COVID-19 situatie zijn terug te lezen op de officiële website van Quicargo. Zodoende houdt het bedrijf alle betrokkenen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bekijk het persbericht op Quicargo: https://quicargo.com/nl/quicargo-omzet-q1-2020/

Be the first to comment on "Quicargo groeit 240% en verdrievoudigt haar omzet in eerste kwartaal 2020"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*