Robotisering in de Supply Chain – The Future is Here

Stel je eens voor. Binnengekomen goederen worden door robots uit de vrachtwagen gereden en volautomatisch gecontroleerd op juistheid. Een volledig zelfrijdende heftruck zet de goederen binnen een mum van tijd op grote hoogte van 30 meter in een stelling. Beneden op de vloer rijden honderden robotjes die meer dan 2000 picks per uur doen en deze razendsnel naar de inpakrobots brengen. Binnen maximaal 30 seconden ligt het pakket in de vrachtauto, die – zodra hij vol is – volledig autonoom naar het DC van de vervoerder rijdt. Heb ik het over 2025? Welnee, dit speelt zich nu al af bij
grote retailers als Alibaba, JD, Amazon en E-Bay.

De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razendsnel. Ik verwacht dat op technologisch vlak de komende drie jaar meer gaat veranderen dan in de afgelopen 20 jaar.

Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR)
Augmented Reality is een techniek waarbij onze echte wereld wordt verrijkt met hologrammen. Hologrammen zijn digitale content die aan ons gezichtsveld worden toegevoegd. Om deze hologrammen te kunnen zien, heb je een scherm of een speciale bril nodig, zoals bijvoorbeeld de Holo- Lens. De HoloLens werkt draadloos, zonder smartphone of computer en de hologrammen kun je met handbewegingen sturen. Virtual Reality creëert een complete digitale en onechte wereld. Door middel van manipulatie van de zintuigen kunnen we levensechte producten, prototypes en omgevingen zien.

Lees het volledige artikel op pagina 53 in Cargo Magazine, klik hier

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

 

Be the first to comment on "Robotisering in de Supply Chain – The Future is Here"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*