Roosendaal Healthcare Center aan Yusen Logistics opgeleverd

Deze week heeft projectontwikkelaar MG Real Estate het door hun gerealiseerde warehouse op het industrieterrein Borchwerf ll te Roosendaal aan Yusen Logistics Benelux opgeleverd. Dit nieuwe warehouse van 11.225m² is specifiek ontworpen voor geneesmiddelenopslag en –logistiek. Het is daarvoor opgesplitst in een cold-store sectie (2-8°C), een omgevingstemperatuur (15-25°C) sectie alsmede een speciaal beveiligde narcoticasectie. Deze nieuwe Yusen Logistics farma-site, genaamd ‘Roosendaal Healthcare Center’ is strategisch gelegen ten opzichte van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens van Amsterdam, Brussel en Luik.

”Na de oplevering van het warehouse zijn de aannemers van Yusen Logistics aan de slag gegaan met hun activiteiten, zoals het plaatsen van de palletstellingen, aanbrengen van bekabeling voor Wifi en RF, het plaatsen van de temperatuurmonitoringinstallatie, inbouwen van het alarmsysteem en het aanbrengen van slagbomen. Tevens zullen in deze periode de eerste audits plaatsvinden voor het behalen van de gewenste certificeringen”.

‘’Parallel aan dit alles wordt veel energie gestoken in de set up van het voor Yusen Logistics Benelux nieuwe Warehouse Management Systeem van Manhattan Associates, genaamd ‘Scale’. Dit gebeurt in drie fases, waarvan de eerste twee achter de rug zijn. Het trainen van het lokale team vindt plaats in de eerste twee weken van maart”.

‘’Inmiddels zijn de koel- en verwarmingsinstallaties ingeschakeld. Zodra het warehouse op de gewenste temperatuur is wordt gestart met het ‘mappen’. Dit houdt in dat met behulp van een groot aantal sensoren door een onafhankelijke partij wordt vastgesteld hoe de temperatuurhuishouding gewaarborgd wordt”.

‘’Ook de personele bezetting heeft de volle aandacht. Om het warehouse-team volledig op sterkte te krijgen staan de komende week nog enkele interviews gepland”, aldus Yusen vestigingsmanager Arnold Savelkouls.

Wanneer bovengenoemde voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond zullen de logistieke activiteiten direct worden opgestart. Voor een nieuwe klant zal op korte termijn de volledige voorraad farmaceutische grondstoffen en gerede producten vanuit verschillende locaties in de Benelux naar het nieuwe Yusen Logistics Roosendaal Healthcare Center getransporteerd en aldaar opgeslagen worden.

Be the first to comment on "Roosendaal Healthcare Center aan Yusen Logistics opgeleverd"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*