Sea-Cargo bereikt mijlpaal van twee miljoen ton lading via Broekman Logistics in Rotterdam

Rotterdam 31 januari 2018 – Sinds april 2015 zijn Sea-Cargo en Broekman Logistics een intensieve samenwerking aangegaan. Na investeringen gedurende de afgelopen jaren zoals een uitbreiding van de scheepscapacitieit van Sea-Cargo, is dit jaar de mijlpaal van 2 miljoen ton behandelde goederen via Rotterdam bereikt. Komende jaren zal het geïntensiveerde partnerschap van Sea-Cargo en Broekman Logistics de overslag met een additionele 750.000 ton per jaar doen groeien.

 De intensieve samenwerking tussen Sea-Cargo en Broekman Distriport heeft geresulteerd in het optimaliseren van het logistieke proces voor de eindklant: investeringen in medewerkers, processen en automatisering zijn goede voorbeelden van hoe wij ons op de toekomst voorbereiden en de behoefte van de klant centraal stellen. Een samenwerking die komende jaren zal gaan leiden tot een groei in de behandeling van meer tonnages over onze terminal’ aldus Rik Pek, Managing Director Breakbulk Terminals

Sea-Cargo kijk tevreden terug op het starten en consolideren  van de ‘Continental hub’ in Rotterdam. Door het leveren van de juiste service voor onze klanten en een investeringsprogramma om onze carbon footprint te reduceren willen we onze klanten ook een groene logistieke oplossing aanbieden in de toekomst’ aldus Ole Seavild, Managing Director Sea- Cargo.

Initiële uitgangspunt van de samenwerking stelde het bedienen van de best mogelijke oplossing voor de eindklanten centraal: Door Broekman Distriport als ‘Continental Hub’ toe te voegen aan de ‘Continental Gateway’ van Sea-Cargo is een vlotte doorgang naar het Europese achterland gegarandeerd. Het betreft met name industriële ladingen vanuit Noorwegen met als eindbestemming Noordwest Europa, ook is de dienst ideaal geschikt voor (reefer) containers en RoRo cargo voor onder andere de offshore sector. De Rotterdamse haven speelt een substantiële rol in de handel met Scandinavische landen. Inkomende goederen vanuit Azië worden in Rotterdam verzameld en in één keer naar Noorwegen vervoerd.

Be the first to comment on "Sea-Cargo bereikt mijlpaal van twee miljoen ton lading via Broekman Logistics in Rotterdam"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*