Yusen Logistics start logistieke dienstverlening voor Konica Minolta Healthcare

Onlangs werden door Yusen Logistics (Benelux) B.V. en Konica Minolta Medical and Graphic Imaging Europe B.V. (KM Healthcare) de contracten getekend voor de levering van een uitgebreid pakket aan logistieke services. Yusen Logistics zal voor KM Healthcare een Europese distributiefunctie gaan vervullen.

KM Healthcare, ontwikkelt, produceert en vermarkt uiterst hoogwaardige digitale Röntgen systemen en overige medisch diagnostische apparatuur voor o.a. ziekenhuizen en klinieken.

 

 

Voor KM Healthcare zal Yusen Logistics opslag en internationale distributie gaan verzorgen van complete systemen, onderdelen en consumables zoals medical films. De goederen worden zowel bonded als non-bonded opgeslagen. De opslag en logistieke dienstverlening voor KM Healthcare zullen plaatsvinden in het Antwerp Distribution Center van Yusen Logistics in Melsele, België. Temperatuurkritische producten uit het KM Healthcare gamma zullen opgeslagen worden in de geklimatiseerde zone van het Yusen warehouse.

Naast de goederenopslag en warehousing regisseert Yusen Logistics de in- en outbound goederenflows voor KM Healthcare. Qua inbound betreft dat met name de import vanuit Japan via lucht- en zeevracht aangevuld met de toeleveranties van lokale suppliers. De uitgaande goederenstroom bestaat o.a. uit lucht- en zeevrachtzendingen naar bestemmingen in Europa, Midden Oosten en Afrika, alsmede pakket- en groupagezendingen naar afnemers binnen Europa. Aanvullend zal Yusen Logistics verschillende value added services verzorgen voor KM Healthcare, waaronder kitting en labeling.

“Het is belangrijk voor Konica Minolta om een logistieke partner met een breed dienstenpakket te hebben. In het bijzonder voor de export is het van belang dat alle planning, documentatie en goederenhandling zorgvuldig gebeurt. Yusen Logistics beschikt over deze capaciteiten en we kijken daarom uit naar een goede samenwerking” aldus Mevr. Judith Schut, Supply Chain Manager KM Healthcare EMEA.

Piet Boogaard, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: ’’Yusen Logistics is zeer verheugd het servicepakket voor Konica Minolta te kunnen uitbreiden. Dit nieuwe contract is een uitstekend voorbeeld van een totaalpakket aan logistieke activiteiten, inclusief toegevoegde waarde diensten, welke wij aan deze belangrijke klant in het specialistische Healthcare segment verlenen.’’

De samenwerking met Yusen Logistics past in de global ‘’One Konica Minolta’’ strategie van Konica Minolta met als doel maximale synergie te creëren tussen de drie verschillende Konica Minolta divisies ‘Business Solutions’, ‘Sensing’ en ‘Healthcare’. Met het opstarten van de services voor KM Healthcare per 1 juli jl. zijn alle logistieke diensten voor Konica Minolta in de Benelux bij Yusen Logistics ondergebracht.

Be the first to comment on "Yusen Logistics start logistieke dienstverlening voor Konica Minolta Healthcare"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*