Air Cargo Belgium: samen sterker op BRUcargo

Luchtvrachtbedrijven op BRUcargo, het vrachtgedeelte van Brussels Airport, hebben zich samen met reeds bestaande verenigingen van airlines, GSA’s, expediteurs en afhandelaren verenigd in de brancheorganisatie Air Cargo Belgium (ACB). Het doel van deze organisatie is om de vrachtzone van de Belgische luchthaven verder te professionaliseren en te verbeteren voor alle aanwezige bedrijven. Op BRUcargo zijn zo’n 5000 personen direct werkzaam en nog eens 10.000 mensen zijn indirect bij de activiteiten op het vrachtareaal betrokken.

 

 

 

Met het oprichten van Air Cargo Belgium is een formele organisatie tot stand gekomen waarbij Geert Keirens, ook luchthavenspecialist bij Voka (kamer van koophandel), is aangesteld als directeur en verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding. “Door deze professionaliseringsslag zien wij meer mogelijkheden voor de Belgische luchtvrachtsector. Niet alleen de budgetten zijn groter maar ook onze slagkracht om zaken aan te pakken is beslist omvangrijker”, aldus Geert.

Mission statement De organisatie heeft een ambitieus mission statement omarmd: ‘ACB wil de volledige luchtvrachtgemeenschap vertegenwoordigen en van BRUcargo het meest aantrekkelijke, efficiënte, innovatieve en succesvolle logistieke platform maken.’ “Om die ambitie te kunnen vervullen heb je een stevig team nodig dat de luchtvrachtindustrie van haver tot gort kent”, zegt Geert. “Ik weet zeker dat wij deze ambitie kunnen waarmaken met de huidige kern.” Steven Polmans (Head of Cargo, Brussels Airport) werd verkozen als voorzitter. Hij wordt bijgestaan door twee vicevoorzitters: Alain De Heldt (voorzitter Belgian Airfreight Institute BAFI, organisatie van expediteurs) en Bas van Goch (voorzitter Association of Cargo Managers in Belgium ACMAB, organisatie van airlines en GSA’s).

Lees het volledige artikel op pagina 11 in Cargo Magazine, klik hier

latest-edition

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

Be the first to comment on "Air Cargo Belgium: samen sterker op BRUcargo"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*